Världens enklaste kakor, glutenfria dessutom!



För att göra världens enklaste knäckiga bovetekakor behöver du:

60 g smör
0,5 dl rårörsocker
2 msk lönnsirap
3 dl boveteflingor
eventuellt vaniljsocker

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.




Lägg alla ingredienser utom boveteflingor och det eventuella vaniljsockret i en kastrull. Koka upp. 




Tag kastrullen från plattan och blanda ner boveteflingorna.




Lägg bakplåtspapper på en plåt och platta ut degen på plåten. Grädda kakan 10 minuter.




Skär kakan i bitar när den svalnat lite. Pudra över vaniljsocker om du vill och låt kakan kallna på plåten. Klart!


Puss och hej!
Maria

Halloumi

Något av det godaste jag vet är halloumi. Det är en ost från Cypern som går att steka. Lova mig att prova den om ni inte redan har gjort det! Att tillaga den är hur enkelt som helst, jag brukar skiva den och steka i olivolja på hög värme. Sedan smaksätter jag med svartpeppar, oregano och droppar över lite citron. Tzatziki och en matig sallad med oliver är gott till. Och vitlöksbröd. Med klyftpotatis till blir det en riktig festmåltid. Ett annat tips är att ha osten som fyllning i en grillad smörgås.



Hej så länge! /Maria

Ljuva smörgås

Den här sommaren bodde jag några veckor i ett hus med tillhörande trädgård. I trädgården växte det massor av sallad, jag och Martin åt mängder varje dag men den tog aldrig slut. Lite basilika växte i ett hörn som jag använde till de godaste smörgåsarna. Rostat lantbröd som gnidits in med lite vitlök, rejält med skivad tomat och mozzarella och så lite svartpeppar, flingsalt och olivolja. Och ja, basilika också förstås!






Sallad med färskpotatis, ruccola och fetaost

Jag kom på att jag har varit alldeles för dålig på att tipsa om god mat, så här kommer ett tips på en väldigt god och lättlagad sallad. Att göra en sallad med varm potatis på det här sättet blir väldigt gott och den kan användas till vad du nu vill istället för vanlig potatissallad, eller bara ätas som den är. Perfekt till picknick eller på en buffé!



Du behöver:
färskpotatis
ruccola
röd lök
paprika
tomat
oliver
kikärtor
fetaost
olivolja och citron
örtsalt och peppar

Börja med att koka potatisen. Sköj under tiden alla grönsaker. Skiva paprikan och löken, tärna tomaten. Blanda sedan den varma potatisen med grönsakerna, oliverna och kikärterna. Smula över fetaost och stänk över lite olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar. Klart!

RSS 2.0