Glada apelsiner

Jag älskar apelsiner. En riktigt söt och saftig apelsin är något av det godaste som finns. Det är den perfekta matsäcksfrukten eftersom den inte mosar sönder sig. Jag tycker det är trevligt och pyssligt att skala apelsiner (jag har en bra teknik!) och ytterst noggrant pilla bort det vita. Visste ni att den absolut godaste sorten heter Navelina?

Här följer ett recept på en efterrätt som jag komponerade ihop när jag fick för mig att göra ris á la malta, men inte hade grädde hemma. Eftersom jag tycker att yoghurt är en universalingrediens använde jag det istället. Det här blev minst lika gott och säkerligen mycket nyttigare! En arbetskompis bjöd sina vänner på detta och allihop tyckte det var supergott! Det var fint att höra.

Du behöver:
kall risgrynsgröt (hemgjord eller färdigköpt)
grekisk yoghurt eller vanlig yoghurt som fått rinna av
florsocker eller strösocker
vaniljsocker
apelsiner eller annan god frukt

Blanda gröten med yoghurt till en trevlig röra. Tillsätt socker, smaka av eftersom så det blir lagom sött. Smaka av med vaniljsocker. Låt stå och gotta till sig en stund medan du skär frukten i fina bitar. Lägg frukten över risröran. Klart!

Hej så länge!
/Maria (som en gång målade hela sitt rum i apelsinfärg)
image3

RSS 2.0